Sposób przygotowania

Gruszki obrać, pokroić na ósemki, wyciąć gniazda nasienne. W rondelku zagotować 1/2 szkl. wody z cukrem i sokiem z cytryny, pogotować chwilę, obgotować partiami gruszki przez 2-3 minuty. Wyjąć, osączyć. Czekoladę połamać na kawałeczki, rozpuścić w miseczce umieszczonej na garnuszku z gorącą wodą.
Na talerzykach ułożyć po 1-2 gałki lodów, obłożyć cząstkami gruszek. Polać gorącą czekoladą i przybrać kandyzowanymi owocami.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zaostrzył się mój apetyt na słodkości:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    wyglądają bardzo wykwintnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda wspaniale :) aż chce się go zjeść!
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmmm... ale bym to zjadla:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Chciałabym to zjeść. Apaetyczne
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie gruszki
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super musze wypróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    wow
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie połączenie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    eva88

    świetny deser, dodatkowo polewam wszystko syropem gruszkowym i naprawdę pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !