Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piramida lodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 125 gram
czekolada do gotowania 10 dag
śmietanka 375 ml
cukier waniiowy 1 opakowanie
babka 2 kawałki
płatki migdałowe 40 gram
lody 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piramida lodowa

Lody przełożyc z zamrażalki do lodówki, tak aby zmiękły. Mandarynki osączyć. Czekoladę utrzeć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Babkę pokruszyć na małe kawałki, na środku patery ułozyc z nich kopiec. Lody nabierać łyżką i układać wokół babki. Rozłożyć mandarynki. Deser ozdobic bitą śmietaną, polać czekoladą i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 29.09.2010 05:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak