Sposób przygotowania

Mięso kroimy na plastry grubości ok 1 cm, dokładnie rozbijamy.
Każdy plaster smarujemy wewnątrz musztardą ( nie solimy !!! ) i układamy po cienkim plastrze słoniny, kilka plastrów ogórków i cebuli, zawijamy i spinamy wykałaczkami.
Na rozgrzaną patelnie z margaryną układamy obtoczone w mące zrazy. smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Garść grzybów zalewamy szklanką wodą - odstawiamy na bok.
Do usmażonych zrazów wsypujemy pokrojoną w piórka cebule i plasterki ogórków kiszonych , posypujemy przyprawą do pieczeni- dusimy czasem mieszając około 40 minut, następnie zalewamy grzybami wraz z wodą i dolewamy jeszcze szklanke wody - dusimy na małym ogniu około 40 minut.
Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go mąką zmieszaną z wodą.

Smacznego

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wygladaja apetycznie :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    bez wątpienia Marzenka, apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnoscia smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    zraziki to lubie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !