Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ligawa wołowa 1\\2 kg
ogórki kiszone 10 szt
cebula 4 szt
słonina 1
Musztarda sarepska Prymat 1
grzyby suszone 1 garść
mąka 1
margaryna 1
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe

Mięso kroimy na plastry grubości ok 1 cm, dokładnie rozbijamy.
Każdy plaster smarujemy wewnątrz musztardą ( nie solimy !!! ) i układamy po cienkim plastrze słoniny, kilka plastrów ogórków i cebuli, zawijamy i spinamy wykałaczkami.
Na rozgrzaną patelnie z margaryną układamy obtoczone w mące zrazy. smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Garść grzybów zalewamy szklanką wodą - odstawiamy na bok.
Do usmażonych zrazów wsypujemy pokrojoną w piórka cebule i plasterki ogórków kiszonych , posypujemy przyprawą do pieczeni- dusimy czasem mieszając około 40 minut, następnie zalewamy grzybami wraz z wodą i dolewamy jeszcze szklanke wody - dusimy na małym ogniu około 40 minut.
Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go mąką zmieszaną z wodą.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.01.2011 11:29
muszą być pyszne
Agnieszka191 26.08.2010 20:10
zraziki to lubie
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:09
ale smakowite
RenataZ-et 20.08.2010 23:39
Pyszności!
Monika193
Monika193 20.08.2010 19:35
z pewnoscia smaczne
plocia 19.08.2010 13:04
bez wątpienia Marzenka, apetyczne
marzencia2007 19.08.2010 12:12
wygladaja apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak