Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szopska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 20 dkg
cebula biała 1 sztuka
chili 1 sztuka
feta 10 dkg
oliwa 2 łyżki
ocet winny
natka
papryka czerwona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szopska

Paprykę opłucz, osusz, włóż do piekarnika 200 stopni na 20 minut, wystudź, zdejmij skórkę i usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki około pół cm szerokości. Cebulę pokrój w talarki, a pomidory na cząstki. Chili oczyść z nasionek i posiekaj. Całość polej oliwą, skrop octem, dopraw. Posyp pokruszoną fetą i natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.12.2011 08:28
pyszna !
Iwona51
Iwona51 06.07.2011 16:51
pycha
Seba 15.06.2011 12:26
super
Motorek 03.04.2011 00:33
smaczna
Smakosz6 08.01.2011 17:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak