Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalmary w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary oczyszczone 50 dkg
mleko 1 szkl
mąka 1 szkl
sól, pieprz
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kalmary w cieście

kalmary oprószamy solą i pieprzem orazposiekaną natką pietruszki. skrapaiamy oliwą. pozostawić w marynacie na 1 godz. Z mąki mlek ai jajek robimy ciasto naleśnikwoe. PO godz kalmary wyjmujemy z marynaty osączmy i zanurzamy w cieście i smażymy w dużej ilości tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak