Sposób przygotowania

Mąkę zalać wodą,wlać do kamiennego naczynia przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do ukiśnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    js28

    muszę spróbować ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jak byłam na wsi, to jedna z gospodyń powiedziała mi, że podstawą dobrego żuru jest woda i że powinna być \"żywa\", to znaczy, że nie powinno się jej gotować. Najlepsza jest woda ze studni lub źródlana.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ja dodaję też kawałek razowego chleba i czosnek
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !