Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszenie żuru

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 10 dag
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszenie żuru

Mąkę zalać wodą,wlać do kamiennego naczynia przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do ukiśnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 13.02.2012 10:11
to musi być pyszne
anja3107 15.09.2011 11:28
super
Grażyna13 21.03.2011 15:21
Ja dodaję też kawałek razowego chleba i czosnek
traktorek 20.11.2010 19:04
pyszny
Joanna108
Joanna108 07.11.2010 08:36
Jak byłam na wsi, to jedna z gospodyń powiedziała mi, że podstawą dobrego żuru jest woda i że powinna być \"żywa\", to znaczy, że nie powinno się jej gotować. Najlepsza jest woda ze studni lub źródlana.
js28 20.09.2010 14:48
muszę spróbować ;)
iwona332 15.09.2010 22:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak