Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sojowe kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dkg
soja 25 dkg
mąka pszenna 5 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg
jajko 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sojowe kopytka

Soję wypłukać, zalać wodą i zostawić na noc. Zmienić wodę i zagotować, zebrać szumowiny, gotować na niewielkim ogniu do miękkości i odcedzić. Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować, odcedzić i odparować, z ciepłą jeszcze soją przepuścić przez maszynkę. Oba rodzaje mąki przesiać. Zagnieść ciasto, wbić jajka, dodać mąkę i lekko osolić. Formować kopytka i kłaść je na lekko osoloną wodę. Gotować ok. 10 minut, wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem lub sosem grzybowym lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.11.2011 08:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak