Sposób przygotowania

Figi zalać sokiem pomarańczowym na noc.Następnego dnia blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem.Mąkę przesiać do miski ,dodać proszek do pieczenia i margarynę, rozetrzeć.Dodać wodę , mleko i zagnieść gładkie ciasto.Ciasto rozwałkować na prostokąt
około 20x40 cm.Na wierzchu rozłożyć figi zrolować od
dłuższego brzegu.Roladę pokroić na 12 plastrów.Ułożyć na blasze, piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni aż się zrumienią.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasteczka,takie inne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    brzmi zachęcająco szkoda że nie ma zdjęcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pomyslowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !