Sposób przygotowania

Przygotować kotlety, Brzegi z błoną ponacinać w poprzek rozbić młotkiem tylko troszeczkę , nie tak jak na schabowe.. posolić i popieprzyć.. odłożyć w chłodne miejsce.

Przygotować kapustę; Wypłukać i zagotować, odcedzić, zagotować w wodzie jeszcze raz i jeszcze raz odcedzić.. Podlać olejem, dodać marchewkę i cebulę, podlać ok 3/4 szkl wody, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem po ok 15 minutach dodać obgotowane grzybki .. i dusić aż do miękkości kapusty.

Schab przygotowany wcześniej usmażyć na wolnym ogniu na zwilżonej oliwą patelni na złoty kolor..

Posypać koperkiem podawać z kapustą ..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Tradycyjne, polskie polaczenie, choc wykonanie niekoniecznie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    rewelacyjny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !