Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa 1,5 kg
sól 2 płaskie łyżeczki
rozmaryn 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek pokruszony
Ziele angielskie mielone Prymat szczypta
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć mięso. wstawić do lodówki na ok 3 dni. Raz dziennie obracać.
Szynkę zawinąć w folię aluminiową i piec w temp 220 st ok półtorej godziny, po tym czasie folię aluminiową rozerwać i pozwolić szynce by się ładnie przyrumieniła.. piec jeszcze ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 31.01.2011 07:04
fajne ;)
Koper 01.12.2010 17:27
Wygląda rewelacyjnie
gusia1000 31.10.2010 00:08
dla miłośników wędlin to niebo w gębie.
Sarenka 22.09.2010 15:33
Wyszla wspaniala!
wiola333 02.09.2010 12:03
pyszna
Justyna223 19.08.2010 18:24
smaczna jest taka szyneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak