Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec wołowy 2 steki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
papryka konserwowa 3 szt
ziemniaki 6 szt
woda zimna 2 l
sól 3 łyżeczki
masło 50 g
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i suszymy. Doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem. Wyciskamy sok z cytryny i odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Krok 1 - Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami foto
2
Gotujemy ziemniaki do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2 - Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami foto
3
Paprykę wyciągamy z zalewy i suszymy ręcznikiem papierowym.
Krok 3 - Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami foto
4
Odcedzamy ziemniaki i dodajemy masło. Mieszamy całość.
Krok 4 - Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami foto
5
Grillujemy nasze mięso na maśle po 1 minucie na stronę.
Krok 5 - Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami foto
6
Wykładamy ziemniaki, paprykę i obok stek wołowy. Polewamy masłem z ziemniaków.
Krok 6 - Steki z udźca wołowego z maślanymi ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.11.2015 17:59
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak