Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet rumowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 80 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól szczypta
rum 4 łyżki
starta skórka i sok z cytryny 1 szt
mąka ziemniaczana 50 gram
masło i mąka do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet rumowy

Z żółtek, cukru i cukru waniliowego, szczypty soli ubić białą pianę. Dodać rum, sok cytrynowy i startą skórkę i razem ubić. Ochłodzić i na krótko przed użyciem ponownie ubić. Sztywną pianę z białek ubić na krótko przed pieczeniem. Dodać krem z żółtek, przesianą mąką ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Formę wysmarować grubo masłem i wysypać mąką. Napełnic formę i piec w gorącym piekarniku. Podawać od razu po upieczeniu, inaczej opadnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 19.09.2010 06:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak