Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąsz z dyni 70 dkg
cukier drobny 50 dkg
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z dyni

Dynię pokroić w kostkę i włożyć do garnka ,dodać cukier,
odstawić na 1 godz.Następnie gotować około 40 minut, mieszając drewnianą łyżką.Kiedy konfitura będzie szklista
odstawić ,przełożyc do słoików .Można przechowywać w lodówce kilka miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.10.2010 12:03
Robiłam podobną, pyszna jest !
aranka 15.09.2010 10:10
nigdy nie robilam konfitury z dyni,nawet nie jadłam, musze wypróbować
aga130982 04.09.2010 09:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak