Sposób przygotowania

Oczyścić karpia z łuski, pokroić w dzwonka, osolić: niech tak godzinę poleży. Potem osuszyć bibułką z wilgoci. Żaroodporny półmisek wysmarować grubo masłem, ułożyć w nim karpia, wcisnąć w środek cały sok z cytryny, posypać siekaną cebulą, obłożyć kawałkami masła, wlać kilka łyżek smaku z włoszczyzny, przykryć i wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na 45 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    uważać na ości
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    zapachniało wigilią
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    a karp na to nie możliwe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !