Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 szt
posiekana pietruszka trochę
mąka 2 łyżki
śmietana 250 ml
sos sojowy 1 łyżka
jaja 4 szt
chleb tostowy 4 kromki
pieczarki 50 dag
bulion 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone z czosnkiem

Pieczarki usmażyć w całości na maśle. Wyjąć z patelni i posypać solą i pieprzem. Na pozostałym tłuszczu zeszklić przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę pokrojoną w kostkę oraz natkę pietruszki. Dodać mąkę i śmietanę oraz bulion. Sporządzić gęsty sos. Jajka ugotować na twardo z szczyptą soli. Obrać pod zimną wodą. Chleb przekroić na trójkąty i podsmażyć na maśle na chrupko,. Pieczarki i przekrojone na pół jajka oraz tosty ułożyć w miseczkach. Zalać sosem wymieszanym z sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 14.11.2010 09:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak