Sposób przygotowania

do miski przesiewam 1/2 szklanki mąki i wlewam wodę i to roztrzepuję .
to ma zastosowanie do zup i sosów mięsnych

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    zgadza się, to stary i sprawdzony sposób:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    super.
  • 6
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    najprostszy zagęstnik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    tradycyjny
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    najprostszy i najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Też tak robię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    i proste
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    łatwy
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    też tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    tak, to najpopularniejszy zagęszczacz. Można zamiast maki dodać do sosu masła - będzie bardziej aksamitny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    i ja także robię w ten sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka/gucio22

    i nie robią się grudy? bo to jest moją największa bolączką ?? Potem wlewacie na gotujący się sos?
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !