Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesiotr pieczony na rożnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jesiotr 1
masło (łyżeczka) 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr pieczony na rożnie

Kawał oparzonego, oczyszczonego z skóry i posolonego jesiotra skropić mocno octem i naszpikować masłem z koprem. Niech tak postoi godzinę, potem włożyć na rożen lub przywiązać szpagatem do rożna i piec na mocnym ogniu, polewając początkowo masłem na wpół z octem, a na ostatku kwaśną smietaną. Gdy się zacznie rumienić- obsypać mąką. Zrumienić sos, ściekający na patelnię, przecedzić, zagotować aby trochę śmietana zgęstniała i podać z sałatą :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.08.2011 23:50
Lubię wszystkie dania rybne :)
Smakosz6 19.08.2011 12:58
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
pioge7 24.12.2010 10:56
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak