Sposób przygotowania

Kawał oparzonego, oczyszczonego z skóry i posolonego jesiotra skropić mocno octem i naszpikować masłem z koprem. Niech tak postoi godzinę, potem włożyć na rożen lub przywiązać szpagatem do rożna i piec na mocnym ogniu, polewając początkowo masłem na wpół z octem, a na ostatku kwaśną smietaną. Gdy się zacznie rumienić- obsypać mąką. Zrumienić sos, ściekający na patelnię, przecedzić, zagotować aby trochę śmietana zgęstniała i podać z sałatą :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię wszystkie dania rybne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !