Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowy gulasz z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 450 g
pieczarki 300 g
cebula biała 1 szt.
czosnek pokrojony ząbek 1 szt.
mąka 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
bulion drobiowy 1 szklanka
jogort naturalny o,5 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: kremowy gulasz z indyka

Pokrój indyka na mołe kawałki,a pieczarki w plasterki.Rozgrzej olej na dużej patelni ,wrzuć indyka oraz cebulę i smaż 8-10 minut .Następnie dodaj czosnek oraz pieczarki i wymieszaj.Indyka i warzywa oprusz mąką ,trzymaj na wolnym ogniu 3-4 minuty.Dodaj musztardę i dobrze wymieszaj ,dolej bulion ,doprować do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.Zdejmij patelnie z ognia i odstaw na 1-2 minuty Dopraw szczyptą soli i pieprzu i wymieszaj z jogurtem.Powoli podgrzej,lecz nie gotuj,żeby sos sie nie zwarzył.Udekoruj danie pirtruszka i natychmiast podawaj.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak