Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, a większe sztuki przekroić na połówki. Do każdego słoika włożyć po kilka listków bazylii i tymianku, 3-4 ząbki czosnku oraz po 1 strączku papryki chili każdego koloru. Pomidory układać warstwami. Każdą warstwę przespać solą oraz zalać łyżką oleju. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (nie w lodówce). Spożywać dopiero po ok. tygodniu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajny, przydatny przepis.
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Zgadzam się
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    przyznam że to coś nowego dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pomidorki gotowe, już nie mogę się doczekać aż spróuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    tego nigdy nie jadłem,zainteresował mnie ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !