Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty kajmakowo- malinowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
dżem malinowy 0,5 słoiczka
kajmak 0,5 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty kajmakowo- malinowe

Masę kajmakową, o ile nie jest gotowa należy ugotować wkładając puszkę o garnka z wodą. Gotowanie trwa około 2 godziny. Powinno odbywać się na wolnym ogniu. Wafle należy przełożyć masą kajmakową i dżemem malinowym co drugi wafel tak, że jeden smarujemy masą kajmakową, przykrywamy drugim waflem, smarujemy dżemem, przykrywamy trzecim waflem, smarujemy masą itd. Gdy przełożymy już wszystkie wafle zawijamy je w folię aluminiową, kładziemy na nie deskę kuchenną i obciążamy. Masa powinna dobrze połączyć wafle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.12.2013 16:02
wyśmienity smak
Wafelek2601 19.10.2013 16:27
Lubię takie desery
Zoso 08.12.2011 22:19
proste i smaczne
Margo1 20.08.2010 10:20
Tez tak myślę
Iwusia 19.08.2010 14:55
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak