Sposób przygotowania

Masę kajmakową, o ile nie jest gotowa należy ugotować wkładając puszkę o garnka z wodą. Gotowanie trwa około 2 godziny. Powinno odbywać się na wolnym ogniu. Wafle należy przełożyć masą kajmakową i dżemem malinowym co drugi wafel tak, że jeden smarujemy masą kajmakową, przykrywamy drugim waflem, smarujemy dżemem, przykrywamy trzecim waflem, smarujemy masą itd. Gdy przełożymy już wszystkie wafle zawijamy je w folię aluminiową, kładziemy na nie deskę kuchenną i obciążamy. Masa powinna dobrze połączyć wafle.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny przepis :)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Tez tak myślę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    proste i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię takie desery
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !