Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
masło 2-3 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane smażone

Jajka umyć, ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki. Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać. Dodać 2 łyżki masła, śmietanę, drobno posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Dobrze wymieszać, nałożyć w skorupki, posypać bułką tartą, przyklepać łyżką, smażyć na rozgrzanym maśle, kładąc posypaną stroną do dołu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 01.01.2012 15:59
robiłam takie jaja faszerowane dawno temu...nawet o nich zapomnialam ....Moniu dzięki za przypomnienie :)-są pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak