Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
włoszczyzna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Do dużego rondla włożyć całą rybę ( z głowa), warzywa oraz przyprawy. Zalać wodą i gotować na małym ogniu 20-25 min. Potem ryby ostrożnie wyjąć, osączyć, (zdjąć z nich skórę) ułożyć na półmisku, przybrać plasterkami jajka ugotowanego na twardo i odłożonymi gałązkami szczypiorku.
Wywar, w którym gotowały się ryby, przecedzić i ostudzić. Żelatynę namoczyć w 3 szklankach wywaru, następnie podgrzać do wrzenia i przestudzić. Ryby zalać wywarem z żelatyną i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 02.04.2013 23:06
ładnie udekorowany
Grażyna13 29.10.2011 20:57
MNiam !
ben-ka 29.03.2011 23:35
Śliczny półmisek !!!
Mati13 07.03.2011 20:09
smaczne:)
traktorek 22.11.2010 11:57
śliczny
4muffins 15.11.2010 23:26
fajny, może zrobię na święta?
m1monika 25.10.2010 18:26
Prezentuje się świetnie!!!
katarzynka455 23.10.2010 15:08
pysznie i pięknie
iwona332 22.09.2010 23:39
super
justyna111 18.09.2010 14:11
pycha
Lidia11 18.09.2010 13:14
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak