Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
Ziemnaki 25 dkg
margaryna 25 dkg
sól do smaku
kminek do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez sito, następnie dodać mąkę i margarynę i wyrobić ciasto. Z ciasta należy uformować paluszki, posypać je solą zmieszana z kminkiem. Piec w gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 26.04.2011 13:18
fajny, prosty przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak