Sposób przygotowania

piersi z kurczaka lub indyka usmażyć tradycyjnie (w panierce). Następnie w żaroodpornym naczyniu przekładać warstwami schaby i cebulę w krążkach (na wierzchu powinny być cebule, ale tylko kilka , nie żałować ich za to pomiędzy schabami). Całość zalać sosem (podana jest 1 porcja do powielania - trzeba jej zrobić tyle, aby sos dotykał ostatnie schaby od spodu). Sos: 1/2 szklanki wody, 6 łyżek ketchupu i 1 łyżka majonezu - całość dokładnie rozbełtać. Zapiekankę piec pod przykryciem w temperaturze 180-200 stopni. Piec aż sos będzie gęsty a schaby dobrze go wchłoną (będą mięciutkie i dadzą się łatwo przedzielić nawet łyżeczką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 7
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    trzeba wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Muszą być smakowite .Lubię zapiekane kotlety.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    super, na indyka nigdy nie mam pomysłu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !