Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane piersi z kurczaka lub indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule pokrojone w krążki 2
majonez
ketchup
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane piersi z kurczaka lub indyka

piersi z kurczaka lub indyka usmażyć tradycyjnie (w panierce). Następnie w żaroodpornym naczyniu przekładać warstwami schaby i cebulę w krążkach (na wierzchu powinny być cebule, ale tylko kilka , nie żałować ich za to pomiędzy schabami). Całość zalać sosem (podana jest 1 porcja do powielania - trzeba jej zrobić tyle, aby sos dotykał ostatnie schaby od spodu). Sos: 1/2 szklanki wody, 6 łyżek ketchupu i 1 łyżka majonezu - całość dokładnie rozbełtać. Zapiekankę piec pod przykryciem w temperaturze 180-200 stopni. Piec aż sos będzie gęsty a schaby dobrze go wchłoną (będą mięciutkie i dadzą się łatwo przedzielić nawet łyżeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

4muffins 01.01.2011 19:17
super, na indyka nigdy nie mam pomysłu
Babciagramolka 07.12.2010 07:59
Muszą być smakowite .Lubię zapiekane kotlety.
MAR3STA 14.10.2010 17:55
trzeba wypróbować
buksiak12 01.09.2010 14:49
muszę wypróbować
buksiak12 01.09.2010 14:49
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:18
fajny przepis
Dorota71 01.09.2010 14:18
fajny przepis
Emilia22 01.09.2010 13:23
mniam mniam
Emilia22 01.09.2010 13:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak