Sposób przygotowania

Suszone grzyby umyć, włożyć do miski, zalać chłodnym mlekiem, przycisnąć talerzykiem, tak, aby wszystkie grzyby były namoczone. Pozostawić na noc. Ugotować w tym samym mleku w którym się moczyły. W miarę potrzeby, podczas gotowania dolewać odrobinę gorącej wody. Gdy będą miękkie odcedzić, pokrajać w paski. Cebulę obrać, pokroić w piórka, posolić, lekko podsmażyć na suchej patelni mieszając, gdy zmięknie dolać olej i lekko zrumienić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagotować mieszając. Do przygotowanego sosu włożyć pokrojone grzyby, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na salaterce, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !