Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORTILLA DE PAPAS – hiszpańska tortilla z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 350 g
jajko 3 szt
cebula 1 szt
oliwa 80 ml
sól 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: TORTILLA DE PAPAS – hiszpańska tortilla z ziemniakami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na głębszej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz posiekaną cebulę, smażymy na wolnym ogniu ok. 15 minut.

W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy podsmażone ziemniaki z cebulą, sól oraz pieprz – całość wylewamy na tę samą patelnię z resztą oliwy.

Smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 31.10.2015 11:50
robi się ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak