Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 20 dag
jajko 3 sztuki
jogurt naturalny 3 łyżki
przyprawa do gyrosa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem i jajkiem

Pierś pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do gyrosa i pieprzem, odstawić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kawałki piersi indyczej wrzucić na patelnię, podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, następnie dolać troszkę wody i dusić przez kilka minut. Odparować wodę i zarumienić mięso. Zdjąć z patelni i wrzucić do miski. Jajka oprószyć pieprzem, dodać do mięsa. Dodać jogurt i wymieszać. Doskonałe danie na wynos do pracy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.04.2012 08:16
fajna
Bart 07.08.2011 12:55
rewelacja
FAFIK 05.06.2011 16:11
Pychota!
iknkirke 18.02.2011 11:33
ciekawa sałatka
kasiurek 01.01.2011 17:30
FAJNY POMYSŁ NA SAŁATKE
Agnieszka172 30.12.2010 22:34
smakowicie wygląda
Lidia11 11.09.2010 10:50
fajna
IlonaAlbertos 07.09.2010 21:58
Bardzo ciekawa sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak