Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszonach w porach z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 80 dkg
por (białe części) 2 sztuki
pieczarki 30 dkg
kostka mięsna 1 sztuka
kucharek, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszonach w porach z pieczarkami

Mięso od szynki myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Nacieramy pieprzem i kucharkiem. Podpiekamy na gorącym tłuszczu. Przekładamy do innej patelni, zalewamy wodą i dusimy. Osobno dusimy pieczarki. Dodajemy je do mięsa. Porę myjemy, kroimy w półkrążki i również dodajemy do mięska wraz z kostką rosołową. Kiedy mięso będzie miękkie doprawiamy i zatrzepujemy mąka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 13.01.2012 17:29
pycha
Margo1 30.09.2010 19:00
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak