Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie jajeczzny omlet z rukolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
ser żółty 2 plastry
szynka 2 plastry
rukola garść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie jajeczzny omlet z rukolą

Kroki postępowania

1
Przygotowac jajka.
Krok 1 - Podwójnie jajeczzny omlet z rukolą foto
2
Jedno jajko ugotowac na twardo. Surowe jajka wbic do miseczki, dodac bułke tartą , sól pieprz i delikatnie roztrzepac widelcem. Rukolę opłukać i osuszyc. Uotowane jajko pokroic w plastry, wedline i ser pokroic w cienkie paski. 2. Na patelni rozgrzac masło , wlac mase jajeczną i poczekac chwile az masa jejeczna zacznie sie ścinac. Na scinajacym sie omlecie układac pasami plastry ugotowanego jajka, rukole, ser i wędlinę.Delikatnie całość posolic.
Krok 2 - Podwójnie jajeczzny omlet z rukolą foto
4
Omlet złozyc na pół i smazyc jeszcze 1-2 minuty.Podawac ze świezym pieczywem, Smacznego
Krok 3 - Podwójnie jajeczzny omlet z rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 06.11.2015 08:45
muszę spróbować ładnie wygląda
anemon 28.10.2015 09:28
Smaczny pomysł na śniadanie.
Babeczka35 27.10.2015 20:27
Bardzo smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak