Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowy tort bez maki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 30 dag
jajko 8 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna 1 szt
fasola biała z puszki 30 dag
orzechy mielone 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowy tort bez maki

Żółtka ubijamy z cukrem.Zmielona fasole stopniowo dodajemy do masy,wsypujemy orzechy.Mieszamy z piana z białek i bułka tarta.Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułka tortownicy i pieczemy godzine w 200 stopniach.Ostudzone ciasto przekładamy masa najlepiej kakaowa,i polewamy polewa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak