Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białostocki barszcz

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1,5 litra wywaru z włoszczyzny
1 kg buraków ćwikłowych
25 dag kiełbasy
40 dag niekwaśnego, lekko obsuszonego białego sera
sól, pieprz, cukier
Kwas cytrynowy Prymat
1 łyzka chrzanu

Przepis i sposób przygotowania na: białostocki barszcz

Buraki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyrządzić wywar z włoszczyzny, przecedzić go i wrzącym zalać buraki. Raz zagotować i pozostawić pod przykryciem na kilka godzin. Obrać kiełbasę ze skórki, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Podając rozłożyć kiełbasę na talerze, dodać ser pokrojony w kostki, zalać barszczem, doprawionym do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem, do każdej porcji podać odrobinę chrzanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak