Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

draczena z jaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 jajek
1 szkl. mleka
6 łyżek gęstej śmietany
3 łyzki mąki
1 łyżka masła do wysmarowania naczynia
3 łyżki rozpuszczonego masłą, sól

Przepis i sposób przygotowania na: draczena z jaj

Jajka umyc i oddzielic żółtka od białek. Żółtka wymieszac z mąką, śmietaną, rozpuszczonym masłem, solą i delikatnie rozprowadzic mlekiem. Mieszaninę połączyc z ubitą pianą z białek, wlac do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i wstawic do nagrzanego do ok. 180 C piekarnika. Draczena powinna byc jednakowo rumiana od wierzchu i spodu. Podawac z surówką z pomidorów lub inną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak