Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet twarogowy z datkiem papryki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 70 dag
masło 1 łyżka
jajko 2 szt
papryka 4 szt/zielona
brokuł 1 szt
oliwki zielone 3/4 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet twarogowy z datkiem papryki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło stopić i ostudzić. Twaróg zmielić. Papryki dokładnie oczyścić i drobno posiekać.
Krok 1 - Pasztet twarogowy z datkiem papryki foto
2
Brokuł zagotować i osączyć. Oliwki również drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki, dodać jajka, masło, przyprawić do smaku według uznania.
Krok 2 - Pasztet twarogowy z datkiem papryki foto
3
Przełożyć do formy posmarowanej olejem.
Krok 3 - Pasztet twarogowy z datkiem papryki foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni około godziny.
Krok 4 - Pasztet twarogowy z datkiem papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 22.10.2015 10:44
nie jadłam takiego, ciekawy przepis;)
Wacław 22.10.2015 10:07
fajny pomysł na śniadanie :-)
Janina 21.10.2015 20:06
Ciekawa propozycja;)
mirosława4 21.10.2015 19:53
ciekawy przepis
Czarnula666 21.10.2015 19:17
Ciekawy przepis :)
gosia1988 21.10.2015 19:00
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak