Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna surówka na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
pomidory zielone 1 kg
cebula 6 szt
kapusta 1 kg
Zalewa:
woda 4 szkl
cukier 1 szkl
sól
ocet 10 % 1 szkl
ogórki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna surówka na zimę

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć na sicie.
Następnie drobno pokroić i posolić do smaku.
Pozostawić na kilka godzin pod przykryciem.

Wodę, cukier i ocet zagotować w dużym garnku.
Po zagotowaniu zalewy dodać posiekane pomidory, ogórki, kapustę i marchewkę oraz cebulę.
Wszystkie składniki gotować przez 20 minut.

Następnie jeszcze gorące nałożyć do przygotowanych słoików.
Do każdego słoika nalać wywaru,w którym gotowały się warzywa.
Słoiki zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 17.07.2011 14:42
pyszna
SyMiki 17.07.2011 14:42
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak