Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś duszona w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gęsie udka 2
mała główka kapusty 1
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś duszona w kapuście

Pokrojone w małe kawałki mięso gęsich udek posolić, lekko oprószyć mąką i majerankiem, włożyć do rondla i podlać nie wielką ilością wody. Gdy mięso jest miękkie, dodac główkę poszatkowanej kapusty i dalej razem gotować. Następnie dodać starte jabłka i jeszcze chwilę gotować. Przed podaniem doprawić potrawę stopionym, tłuszczem gęsim, wymieszanym z łyżką mąki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak