Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa polędwiczka z cebulą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 1 szt
cebula 1 szt
masło klarowane 2 łyżki
sól

marynata

olej 4-5 łyżek
ocet balsamiczny 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa polędwiczka z cebulą

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty wymieszać. Polędwicę przekroić na pół i włożyć do marynaty. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
Krok 1 - Czosnkowa polędwiczka z cebulą foto
2
Masło rozpuścić na patelni, polędwicę obsmażyć ze wszystkich stron, zdjąć z patelni i odłożyć pod przykryciem.
Krok 2 - Czosnkowa polędwiczka z cebulą foto
3
Na maśle pozostałym z obsmażania mięsa zeszklić cebulę. Posypać ją solą i pieprzem. Mięso pokroić w plastry, dodać do cebuli i podsmażyć z obu stron. Dosolić do smaku. Smacznego :)
Krok 3 - Czosnkowa polędwiczka z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak