Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki po grecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczki 60 dkg
seler korzeniowy 5 dkg
marchew 15 dkg
pietruszka 10 dkg
cebula 5 dkg
przecier pomidorowy 5 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki po grecku

Umyte i obrane kabaczki należy pokroić w plastry wielkości 1 cm. Posolić i obsmażyć z obu stron na oleju. Oczyszczone warzywa zetrzeć na tarce, Cebulę posiekać. Warzywa poddusić na tłuszczu aż będą miękkie dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Zimnym sosem zalać plastry kabaczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak