Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPSY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 700 g
wołowina bez kości 500 g
bułka czerstwa 250 g
cebula 2 szt
jajko 2 szt
pieprz
sól
smalec
Bułka tarta klasyczna Prymat 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSY

Mięso umyć, pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zmielić w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać, wyporcjować.

Uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformować klopsy, przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz, oblać tłuszczem i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 26.06.2012 19:23
uwielbiam
Goya 05.02.2011 21:56
fajny
bogumiła3 16.09.2010 23:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak