Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zmielić w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać, wyporcjować.

Uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformować klopsy, przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz, oblać tłuszczem i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !