Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek sezonowy - z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 kostka
cukier puder 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanka
białko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
rabarbar
kisiel truskawkowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Placek sezonowy - z rabarbarem

Ciasto wyrabiamy. Część wkładamy do zamrażalnika. Ubić białka, nadal ubijając dodawać cukier, na koniec kisiel. Ciasto rozwałkować na blaszkę, nałożyć pokrojony rabarbar i wylać na to pianę. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce kruszonkę z ciasta. Piec ok 1 godzinę w temp. 200-220 C.
Można wykonać ten przepis z innymi sezonowymi owocami, ale najlepszy jest z rabarbarem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak