Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 85 g
cukier 210 g
jabłka 900 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowy

Jabłka rozgotować w małej ilości wody, a następnie przetrzeć.
Przecier uzupełnić wodą tak, aby jedna porcja wynosiła 150 i 200ml.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością zimnego płynu.
Przecier zagotować, dodać cukier, wlać zawiesinę z mąki, mieszając zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak