Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 150 g
żółtko jajek 2 szt.
kapary 10 g
Musztarda francuska Prymat 10 g
anchois 10 g
cebula biała 30 g
ogórek kiszony 30 g
oliwa 20 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Mięso kroimy wzdłuż włókien na cienkie paseczki o grubości kilku milimetrów, oczyszczając z błon, następnie siekamy w poprzek włókien, w drobną kosteczkę. Opcjonalnie po oczyszczeniu z włókien, można zmielić w maszynce do mięsa. Gotową polędwicę mieszamy z oliwą, żółtkami, pokrojoną w małą kostkę cebulą i ogórkiem. Całość dzielimy na 3 części. Do każdej dodajemy inny dodatek: musztardę francuską, anchois lub kapary, na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 19.02.2016 08:55
nieziemsko wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak