Sposób przygotowania

Z mąki, masła, żółtek, śmietany i cukru pudru wyrobić ciasto, podzielić na pół. Oba placki kruche wyłożyć na osobne blaszki, posmarować dżemem, posypać orzechami i rodzynkami. Na to wyłożyć pianę z białek, cukru i mąki krupczatki - dać ją na koniec i zamieszać.

Pianę wyłożoną na 2 plackach posypać orzechami (mogą być mielone). Piec w temp. ok. 180 C 1 godziny. Upieczone placki przełożyć masą cytrynową.

Utrzeć masło z cukrem i dać śmietanę, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy (wcześniej rozpuszczony w odrobinie wody).

Komentarze

  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Ale smakowicie wygląda!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    brzmi pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    no no pyszności
  • 0
    aa68c75c4a77c87f97fb686b2f068676
    Opublikowano

    mirecka12

    bardzo dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !