Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne kurki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 150 g
gęsta śmietana 450 ml
koperek świeży 1 pęczek
sól
pieprz
masło 2 łyżki
kurki 650 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne kurki

Grzyby oczyścić, dokładnie opłukać, osączyć na sicie, koperek umyć osączyć.
Cebulę obrać, pokroić w grubszą kostkę, na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę, wymieszać, trzymać na małym ogniu aż się zeszkli.
Do podduszonej cebuli dodać grzyby, oprószyć solą i pieprzem dusić powoli, aż grzyby będą miękkie
Do patelni z grzybami wlać śmietanę, zamieszać, dusić ok.5 minut, potrawę można zagęścić łyżeczką mąki.
Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak