Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po szwedzku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 4 kg
cebula 1 kg
seler naciowy 5-7 gałącek
woda letnia 9 szklanek
sól 1 szklanka
ocet 3 szklanki
woda 6 szklanek
cukier 4 1/2 szklanka
przyprawa do szaszlykow 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczki
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po szwedzku

Ogórki kroimy na 4 (jak na pikle), wkładamy do przygotowanej wcześniej solanki na 2 godziny (woda+sól). Odcedzamy. Przekładamy do słoików na przemian z pokrojoną w paseczki papryką. Na wierzch kładziemy pokrojoną w talarki cebulę i seler. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania. Ogórki będą chrupiące :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.08.2012 08:08
pyszne
everything 09.08.2011 08:13
smacznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak