Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda baraninka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
tłuszcz
mąka do zasmażki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
czosnek
ziele angielskie
sól
Liść laurowy suszony Prymat
baranina 1,35 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda baraninka

Mięso umyć, obrać z błon i zbędnego tłuszczu, posolić, oprószyć mąką.
Mięso obrumienić razem z pokrajaną cebulą na części rozgrzanego tłuszczu.
Zrumienione mięso przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, czosnek roztarty z solą i dusić.
Kiedy mięso będzie miękkie, ostudzić i porcjować.
Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i zagotować.
Mięso zalać sosem i dobrze podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 28.07.2011 14:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak